ladataan...
Huipulle

Julkaiseminen yhteisössä "Venäjän siirtolaisuus 🇬🇧"

Tämä on automaattinen käännös.
Napsauta tätä, jos haluat lukea julkaisun alkuperäisellä kielellä.

Viisi ideaa niille, jotka eivät tiedä kuinka perustella haluaan muuttaa toiseen maahan "Second Passport" -yrityksen johtajalta Juri Moshilta

9eee446d299f08e42ee223ab7b471284.jpg
Maahanmuuttoilmiö on yhtä vanha kuin maailma: ihmiset jättivät muinaisina kodinsa ja lähtivät tutustumaan uusiin maihin ja mantereihin. Voitetut vaikeudet olivat lähes aina samanlaisia, mutta kotiin jääneiden ja lähteneiden suhtautuminen muuttoprosessiin muuttui usein. On monia esimerkkejä siitä, kuinka joidenkin maiden asukkaat eivät enää pitäneet maastamuuttoa seikkailuna, tärkeänä projektina tai yrityksenä muuttaa elämäänsä, mutta muuttuivat petoksen synonyymiksi. Ja on aivan ilmeistä, että jo nytkin elämme jälleen maailman aggressiivisen jakautumisen ja ei-oma-vieraan hylkäämisen ja kaiken sen, mikä ei ole kuin tuo elämä ja tottumukset, joita elämme.

Amerikka, josta tuli uusi kotini yli seitsemän vuotta sitten, koostuu kokonaan eri aikakausilta tulleista siirtolaisista. Mutta täälläkin voi tuntea, että pelko kotiin jääneiden hylkäämisestä on melkein vahvempi pysäytystekijä kuin pelko siitä, että ei löydy hyvää työtä, ei sopeudu uuteen yhteiskuntaan, ei tarjoa lapsille hyviä elinoloja, koulutusta. ja kehitystä. Puhuin äskettäin 40-vuotiaan naisen kanssa, joka voitti Green Cardin (USA:n oleskeluluvan). Hän puhuu sujuvasti englantia, hänellä on pieni suunnittelutoimisto, joka työskentelee etänä ja tarjoaa hänelle vakaat tulot, jotka riittävät elämän aloittamiseen Amerikassa. Keskustelussa hän yhtäkkiä purskahti itkuun ja tunnusti pelkäävänsä viimeistä siirtoa. Hän pelkää, koska hänen ystävänsä, sukulaisensa, jopa vanhempansa pitävät häntä egoistina, joka ei halua kestää vaikeuksia kotimaassaan etsiessään parempia olosuhteita elämälle. He yksinkertaisesti vainosivat häntä moitteillaan. Kokemukseni mukaan monet kärsivät. Mutta on viisi ideaa, jotka auttavat muuttavaa selittämään ennen kaikkea itselleen, että toiseen maahan muuttaminen ei ole pettämistä, ei maanpetoksuutta, ei pelkuruutta, ei itsekkyyttä, vaan normaalia prosessia, jos asut 21. vuosisadalla.

Ensinnäkin 99 % meistä ei antanut kirjallista lupaa olla lähtemättä. Esitä itsellesi kysymys: olet tiedusteluupseeri, ydinfyysikko, voiko tietosi vahingoittaa maata, josta olet lähdössä? Luultavasti ei. Tämä tarkoittaa, että et edes harjoittaessasi ammatillista toimintaasi sitoutunut velvollisuuteen asua ja työskennellä tietyssä maassa toistaiseksi. Kyllä, lännessä on yrityksiä, jotka allekirjoittavat kanssasi sopimuksen, jonka mukaan sopimusta ei voida irtisanoa ennen tiettyä ajanjaksoa, paljon asiakirjoja liikesalaisuuksien paljastamisesta ja immateriaalioikeuksien suojaamisesta. Mutta tässäkin tapauksessa puhumme vain työaikasi ja ammatillisten taitojen ja kykyjen myyntiehdoista, emme sinusta itsestäsi. Et ole allekirjoittanut tällaista sopimusta syntymämaasi kanssa, mikä tarkoittaa, että et riko mitään, etkä vain oikeudellisesta, vaan myös eettisestä näkökulmasta.

Toiseksi, muutos ei johda tarpeeseen muuttaa uskontoa, poliittista tai muuta vakaumusta. Tietysti eri maissa kulttuuriset ja etniset ominaisuudet voivat olla hyvin erilaisia: jossain he käyttävät suljettuja vaatteita, joissain ei ole tapana juoda alkoholia, jossain ei ole liikaa kirkkoja. Mutta kun ylität rajan tai rajat, pysyt omana itsenäsi, ja sopeutuminen ja sosiaalistaminen uudessa maassa voi olla monia muotoja. Et luovu siitä, mikä oli sinulle arvokasta ja rakkautta kotimaassasi, kuten kieltä, kulttuuria, uskontoa. Täydennät vain näköalojasi uusilla kielillä, tuntemalla toisen maan historiaa, sen perinteitä.

Kolmanneksi muuttaessaan toiseen maahan ihminen ei automaattisesti luovu ystävistään ja sukulaisistaan. Ehkä 200-300 vuotta sitten ne, jotka uskalsivat mennä höyrylaivalla Amerikkaan, olivat todellakin ikuisesti kadonneet kylälleen, sukulaisilleen, yhteisölleen. Kirjeitä lähetettiin kuukausia, jatkuvasti hukassa, puhelinyhteyttä ja Internetiä ei ollut vielä - ei ole yllättävää, että maastamuutto oli kuoleman kaltaista tai kadonnutta. Nyt riittää, että kytket Skypen päälle, ja et vain puhu rakkaasi kanssa, vaan myös näet hänet. Riittää, kun siirryt Internetiin, painat paria painiketta ja sinulla on käsissäsi lentolippu minne tahansa maailmassa tapaamaan sitä, jota kaipaat. Tietysti on mukavampaa ja kätevämpää, kun ystävä asuu naapuritalossa ja vanhemmat naapurikadulla. Mutta vastustaa toisen ihmisen liikkumista ja kehittymistä oman mukavuuden vuoksi ja haluttomuutta hallita nykyaikaisia viestintätapoja on ainakin itsekästä ja korkeintaan julmaa.

Neljänneksi, tuskin kukaan lupasi maalle, sukulaisille, naapureille ja tuttaville kestää vaikeuksia stoisesti yhdessä. Kestää kärsimystä ja nauttia siitä, välttää ratkaisevia askeleita ja muutoksia, jotka voivat radikaalisti parantaa elämäämme - yleensä mentaliteetissamme. Mutta jos katsot asiaa nykyajan näkökulmasta, jos tunnet olosi huonoksi jossain, kukaan ei palkitse sinua kokemistasi vaikeuksista. Tuhlaat vain aikaasi sääliin itseäsi ja vietät vuosia kärsien. Lisäksi kaikkien ympärillä olevien pelastaminen ei ole sinun vastuullasi. Myös läheisten ja sukulaisten kohdalla kannattaa muistaa säännöt, jotka lentoemännät yleensä lukevat: laita ensin happinaamari itsellesi, sitten lapselle tai heikommalle, muuten molemmat kuolevat. Lisäksi jokainen psykologi kertoo sinulle, että terve itsekkyys on eräänlainen itsesäilyttäminen ja siitä luopuminen toisten hyväksynnän vuoksi on suunnilleen sama kuin itsetuntosi polkeminen.

Huolimatta siitä, että elämme 2000-luvulla, jos henkilö päättää muuttaa maasta, on aina niitä, jotka yrittävät ensin vakuuttaa hänet, sitten he pelottavat ja painostavat häntä ja sitten ehkä jopa alkavat vainota. tai parhaimmillaan alkaa jättää huomiotta lähtenyt henkilö. Kuulostaa oudolta, mutta halumme nähdä valtava maailma kaupunkimme ja maamme ulkopuolella voi olla jopa suurempi testi todelliselle asenteelle ympärillämme olevia kohtaan kuin sairaudesta, vankeudesta tai taloudellisista vaikeuksista. Ja voit selviytyä tästä kokeesta vain ymmärtämällä, että tekemällä vaikean muuttopäätöksen et petä ketään, vaan annat vain vapaat kädet unelmillesi ja suunnitelmillesi.

Lähde - https://blogs.korrespondent.net/blog/world/4029553/

Tämä on automaattinen käännös.
Napsauta tätä, jos haluat lukea julkaisun alkuperäisellä kielellä.

Tämä viesti on saatavilla seuraavilla kielillä: